Hammam

De hammam = een stimulans voor je gezondheid

In het stoombad gaan, doe je meestal om optimaal te kunnen ontspannen. Maar wist je dat een sessie in het stoombad gezond is voor je lichaam? Wij geven je 5 redenen waarom.

Het maakt je huid zachter

In het stoombad krijg je een diepe reiniging van de huid. Door de hoge luchtvochtigheid in combinatie met de warme temperatuur ga je sterk transpireren. Je huidporiën gaan wijd open, waardoor afvalstoffen de huid verlaten. Door de stoom zal je huid ook weker worden, zodat dode huidcellen gemakkelijker worden verwijderd. Het resultaat is een zachte, gehydrateerde huid.

Het reinigt je luchtwegen

Nog een van de redenen waarom een stoombad gezond is, is dat het een positief effect heeft op je ademhaling. De warme stoom maakt je luchtwegen vrij. Als je eucalyptusgeur toevoegt aan je stoombad, is het genezende effect nog groter.

Het stimuleert je bloedsomloop

Je lichaam streeft naar een ideale temperatuur van 37°C. Als die temperatuur stijgt door de aangename warmte van het stoombad, zal je lichaam de reflex hebben om af te koelen door meer zweet te produceren. Hierdoor versnelt je hartslag, waardoor je bloed sneller door je lichaam circuleert. De extra rode bloedlichaampjes die je lichaam daardoor aanmaakt, bevatten veel zuurstof. Dat maakt je fitter en gezonder.

Je immuunsysteem wordt sterker

Als je lichaamstemperatuur wordt opgedreven, gaat er een alarmbelletje rinkelen bij je immuunsysteem. Het bereidt zich dan voor om bacteriën of virussen te bestrijden. Dit doet het door intensief antilichaampjes en witte bloedcellen te produceren. Hierdoor ben je beter beschermd tegen toekomstige ziektekiemen.

Je wordt er gelukkig van

Een sessie in een stoomcabine helpt je te ontspannen. Dat is vandaag belangrijker dan ooit. De meeste mensen hebben zowel op het werk als thuis een drukke agenda, en dat maakt het moeilijk om te ontspannen. De stoombad is ideaal om tijd voor jezelf te nemen en tegelijkertijd je lichaam te verzorgen. Je krijgt er extra energie van en voelt je mentaal rustiger.

Arrangementen hammam:

Exotic relax moment    

1 glascava
Exotische middellandse zee scrub
30 min hammam

A touch of light

1 glas cava
het licht van de middelandse zee
30 min hammam

Oriental moment  

1 glas cava
exotic orient
30 min hammam

Exotic touch

1 glas cava
exotic ceylon
30 min hammam

Beauty- & Wellnesscenter